Raparperitorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Suola, annos 3g0.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Keltuainen, 20g, annos 20g20 g    13 kcal0,7 g0 g5 g0 g
Vesi30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Sokeri 36 g12 kpl9 tl3 rl0,4 dl146 kcal0 g36 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Raparperi 685 g4,2 kpl  11 dl231 kcal4,7 g38 g0,7 g10 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 21 g  2,1 rl0,4 dl70 kcal0 g17 g0 g0,3 g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g25 g    145 kcal5,5 g2,4 g13 g2,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1425 g    3022 kcal38 g307 g176 g18 g
Ravintosisältö / annos178 g    378 kcal4,7 g38 g22 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    212 kcal2,7 g22 g12 g1,2 g
Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.