Feta-pinaattipiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 100 g  10 rl1,5 dl343 kcal10 g70 g1,2 g3,5 g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste50 g    180 kcal15 g0,9 g14 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fetajuusto (Pirkka)200 g    550 kcal32 g2 g46 g0 g
Pakastepinaatti (Pirkka) 150g150 g    21 kcal2,9 g0,6 g0,8 g0 g
Parsakaali, keitetty, suolaa 100 g2 kpl  1,8 dl35 kcal4,6 g1,9 g0,3 g2,5 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200 g 40 tl13 rl2 dl91 kcal6 g10 g3 g0 g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste100 g    360 kcal29 g1,7 g28 g0 g
Basilika, tuore 13 g  6,5 rl1 dl3,5 kcal0,4 g0,1 g0,1 g0,2 g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 30 g7,5 kpl  1 dl60 kcal0,4 g0,5 g6 g1,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1183 g    2525 kcal115 g88 g192 g7,5 g
Ravintosisältö / annos148 g    316 kcal14 g11 g24 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    213 kcal10 g7,4 g16 g0,6 g
Laita uuni lämpenemään 200C.

Nypi voi ja jauhot sekä juustoraaste sekaisin.

Lisää KYLMÄ vesi, sekoita ja painele taikina paistovuokaan sekä pistele haarukalla.

Esipaista noin 7 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi ja kiehauta pienessä määrässä vettä (1-2min riittää).

Sulata pinaatti kattilassa tai mikrossa, ja sekoita siihen hiven muskottipähkinää (1 maustemitta), valkopippuria (1 maustemitta) ja silputtu basilika.

Valuta feta.

Levitä esipaistetulle piiraspohjalle pinaatti, parsakaali ja feta.

Sekoita munamaito ja kaada vuokaan.

Lisää oliivit ja juustoraaste.

Paista uunissa kunnes pinta on saanut kauniin värin (noin 1/2h).