Raparperikakku Sikke Sumari

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g180 g    1080 kcal38 g12 g97 g0 g
Sokeri 180 g60 kpl45 tl15 rl2,1 dl731 kcal0 g180 g0 g0 g
Voisarvi croissant 180 g3,6 kpl   653 kcal14 g71 g34 g3,9 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 20 g1 kpl   57 kcal3,1 g0 g5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 180 g  18 rl2,8 dl618 kcal18 g126 g2,2 g6,3 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Raparperi 600 g3,6 kpl  10 dl202 kcal4,1 g33 g0,6 g8,4 g
Sokeri 65 g22 kpl16 tl5,4 rl0,8 dl264 kcal0 g65 g0 g0 g
Fariinisokeri105 g    426 kcal0 g105 g0 g0 g
Vesi30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1640 g    4149 kcal86 g599 g145 g20 g
Ravintosisältö / annos137 g    347 kcal7,2 g50 g12 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    253 kcal5,2 g37 g8,8 g1,2 g
Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.