Tomaattinen linssimuhennos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Öljyt, oliiviöljy, 13,5 g, 1 rkl14 g    120 kcal0 g0 g14 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 200 g   2,5 dl637 kcal49 g91 g3,8 g18 g
Pirkka luomu tomaattimurska400 g    120 kcal5,6 g26 g2 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g10 g    2,5 kcal0 g0,9 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g1 g    3,1 kcal0,1 g0,6 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1425 g    943 kcal57 g131 g20 g22 g
Ravintosisältö / annos356 g    236 kcal14 g33 g4,9 g5,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    66 kcal4 g9 g1,4 g1,6 g
Linssimuhennos

1 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 keskikokoista porkkanaa
2,5 dl punaisia tai vihreitä linssejä
1 prk tomaattimurskaa
6 dl vettä
(2 tl sokeria tai hunajaa)
1 tl sitruunan mehua
chiliä tai garam masalaa
1 tl suolaa

1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli.

Kypsytä 5 min.
2. Lisää valkosipuli, pilkotut porkkanat ja linssit.

Sekoittele n. 5 min.
3. Lisää tomaattimurska ja vesi.

4. Kiehauta ja anna kypsyä hiljalleen noin 20 min.
5. Mausta.