Riikan vatruskat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1000 g17 kpl   758 kcal19 g154 g2 g10 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   78 kcal6,8 g0,2 g5,6 g0 g
Kauralese 25 g  2,8 rl0,4 dl90 kcal4,5 g11 g1,9 g4,4 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 100 g  10 rl1,5 dl343 kcal10 g70 g1,2 g3,5 g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)160 g  13 rl2 dl195 kcal3,5 g44 g0,5 g1,3 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Kananmuna, keitetty 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Maito, Kevyt100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3,2 g4,8 g1,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
1610 g    1745 kcal68 g285 g30 g19 g
Ravintosisältö / annos54 g    59 kcal2,3 g10 g1 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    108 kcal4,2 g18 g1,8 g1,2 g
1kg keitettyjä perunoita muusataan
Sekoita mukaan
1/2 dl kauraleseitä
1 1/2dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
Täyte:
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
1dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
1 raaka kananmuna

Tee taikinasta pieniä kakkaroita, laita sisään täytettä ja taita puolikuun muotoisiksi.

Paista 250 asteessa noin 15 min.