Soijamakaronilaatikko Koskenlaskijalla
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Luomu makaroni, myllyn paras | 400 g | | | | | 1400 kcal | 49 g | 277 g | 8,8 g | 15 g |
Sipuli (kuorittu) | 55 g | 1 kpl | | | 0,6 dl | 15 kcal | 0,7 g | 2,6 g | 0,1 g | 0,9 g |
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g | 10 g | 2,5 kpl | | | | 10 kcal | 0,8 g | 1,6 g | 0,1 g | 0,2 g |
Oliiviöljy | 30 g | | 6 tl | 2,1 rl | 1/3 dl | 265 kcal | 0 g | 0 g | 30 g | 0 g |
Soijarouhe, tumma, 30g | 50 g | | | | | 162 kcal | 25 g | 15 g | 0,3 g | 2,8 g |
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g | 12 g | | | | | 26 kcal | 1,7 g | 2,6 g | 1 g | 0 g |
Vesi, vesijohtovesi | 300 g | | 60 tl | 20 rl | 3 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Basilika, kuivattu | 1 g | | 1 tl | 1/2 rl | | 2,5 kcal | 0,1 g | 0,2 g | 0 g | 0,4 g |
Paprikajauhe | 2 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 6,4 kcal | 0,3 g | 0,4 g | 0,3 g | 0,7 g |
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g | 150 g | | | | | 420 kcal | 29 g | 0 g | 33 g | 0 g |
Maito, Kevyt | 500 g | | 100 tl | 33 rl | 5 dl | 230 kcal | 16 g | 24 g | 7,5 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 110 g | 2 kpl | | | | 157 kcal | 14 g | 0,3 g | 11 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1620 g | | | | | 2694 kcal | 136 g | 324 g | 92 g | 20 g |
Ravintosisältö / annos | 405 g | | | | | 673 kcal | 34 g | 81 g | 23 g | 5,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 166 kcal | 8,4 g | 20 g | 5,7 g | 1,2 g |
SOIJAMAKARONILAATIKKO
400 g tummia makaroneja
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
öljyä paistamiseen
1½ dl tummaa soijarouhetta
3 dl vahvaa kasvislientä (3 dl vettä + kasvisliemikuutio)
(3-4 rkl tomaattipyreetä)
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 ps Koskenlaskijamuruja tai 150 g Koskenlaskijaa
Munamaito:
5 dl maitoa
2 munaa
Pinnalle halutessa:
Tuoretta tomaattia ja basilikaa
Mozzarellajuustoraastetta
1. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulisilppu.
Kuullota minuutti tai pari.
3. Lisää pannulle soijarouhe ja sekoita sen verran, että soija imee itseensä öljyn ja maut.
Lisää kasvisliemi pikkuhiljaa parissa erässä samalla koko ajan hämmentäen.
Viimeistele tomaattipyreellä ja mausteilla.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Valmista munamaito.
Vatkaa munat rikki ja sekoita ne samaan kulhoon maidon kanssa.
5. Yhdistä keitetyt makaronit, soijarouheseos ja Koskenlaskijamurut öljyllä voidellussa uunivuoassa.
Lisää munamaito ja painele pinta tasaiseksi haarukalla.
6. Viimeistele pinta halutessasi viipaloiduilla tomaateilla, basilikalla ja juustoraasteella.
7. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.