Mutakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sokeri 240 g80 kpl60 tl20 rl2,8 dl974 kcal0 g240 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6 g    24 kcal0 g5,9 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 160 g  16 rl2,5 dl549 kcal16 g112 g1,9 g5,6 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 24 g 8 tl4 rl0,6 dl89 kcal4,4 g2,6 g5,2 g7,3 g
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
690 g    2881 kcal36 g361 g140 g13 g
Ravintosisältö / annos115 g    480 kcal6,1 g60 g23 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    418 kcal5,3 g52 g20 g1,9 g
2 kananmunaa
2,8 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl jauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl voita
hitusen suolaa

Ohjeet:

Lämmitä uuni valmiiksi 200 asteeseen.

Sekoita kulhossa munat ja sokeri tasaiseksi sekoitukseksi.

Sulata voi hellalla miedolla lämmöllä.

Lisää sitten munasokeriseos.

Sekoita erillisessä kulhossa kaakaojauhe, vaniljasokeri, jauhot ja suola.

Yhdistä märkä seos ja kuiva seos.

Sekoita huolellisesti.

Kaada valmis seos vuokaan ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Kakusta tulee kostea.

Anna kakun jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon ja mansikoiden kera!