Mehevä raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 250 g 50 tl18 rl2,6 dl1814 kcal3 g1 g203 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai520 g  52 rl8 dl1820 kcal62 g369 g11 g16 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Ruokasooda 10 g 2 tl2/3 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 200 g 40 tl13 rl 60 kcal5,8 g7,2 g0,2 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Raparperi 600 g3,6 kpl  10 dl202 kcal4,1 g33 g0,6 g8,4 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 200 g 40 tl13 rl2 dl265 kcal5,3 g6,4 g24 g0 g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g250 g    150 kcal25 g11 g0,8 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g15 g    60 kcal0 g15 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
2655 g    6388 kcal127 g881 g257 g24 g
Ravintosisältö / annos106 g    255 kcal5,1 g35 g10 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    241 kcal4,8 g33 g10 g0,9 g
Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.