Vehnäsämpylät (patongit 4kpl)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Vehnäjauho puolikarkea 780 g  78 rl12 dl2676 kcal80 g546 g9 g27 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl247 kcal0 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1361 g    2961 kcal86 g547 g38 g31 g
Ravintosisältö / annos113 g    246 kcal7,1 g45 g3,1 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    218 kcal6,3 g40 g2,8 g2,3 g
Ohje alunperin kotivinkistä hampurilais- ja hodarisämpylät.

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää jauhoja kunnes muodostuu velli.

Nosta kulho vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun velli kuplii (n. 10min.), hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

Lisää loput jauhot, suola ja öljy.

Vaivaa hyvin.

Leivo taikinasta 12 sämpylää, palloja tai pitkuloita tulevan käytön mukaan.

Kohota liinan alla väh. 30min.

Voitele varovasti maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista 225* n. 15-20min.

PS.
Tein patonkeja tällä ohjeella 4kpl.

Taikinan herätys 1h ja kohotus 1h, muuten ohjeen mukaan.

Ei voitelua eikä siemeniä.

Paisto 225* 20-25min.

Älä peitä liinalla tms. että pysyvät rapeina.

Itse nostin leipäkoppaa vasten pystyyn, niin pohjakin rapsakoitui.