Raejuusto-kermaviilikastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki100 g 25 tl10 rl1,2 dl80 kcal13 g2 g2 g0 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 100 g 20 tl6,7 rl1 dl132 kcal2,6 g3,2 g12 g0 g
Suola, annos 3g0.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 2 g2/3 kpl1/2 tl0,2 rl 8,1 kcal0 g2 g0 g0 g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g3.5 g    1,1 kcal0 g0,4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
206 g    222 kcal16 g7,6 g14 g0 g
Ravintosisältö / annos52 g    56 kcal3,9 g1,9 g3,5 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    108 kcal7,6 g3,7 g6,8 g0 g
Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.