Mimosasalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 275 g0,6 kpl  11 dl36 kcal3,1 g2,7 g0,6 g3,3 g
Kurkku 265 g0,7 kpl  5,9 dl29 kcal1,5 g3,7 g0,3 g1,9 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 300 g1,5 kpl   116 kcal0,5 g25 g0,3 g4,5 g
Ananaspalat (Rainbow) ananasmehussa 227/137g137 g    82 kcal0,5 g21 g0,1 g1,9 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g310 g2,5 kpl   63 kcal1,9 g12 g0,9 g4,3 g
Kananmuna kuoreton 275 g5 kpl   392 kcal34 g0,8 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1562 g    718 kcal42 g64 g30 g16 g
Ravintosisältö / annos195 g    90 kcal5,2 g8 g3,8 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    46 kcal2,7 g4,1 g1,9 g1 g
Kotikokki: Skeppo ap. ohje

Revi salaatti vadin pohjalle.

Kuori ja suikaloi omput ja kurkku.

Lohko tomskut.

Erottele keitetyistä, kovista munista valkuaiset ja keltuaiset.

Silppua valkuaiset.

Kokoa salaatti kerroksittain: ensin salaatti, sitten omena, kurkku ja ananas.

Ananaksen päälle silputut valkuaiset.

Silppua keltuaiset ihan pieniksi muruiksi ja lisää koko komeuden päälle koristeeksi.

Asettele tomskulohkot salaatin reunoille.

Erillinen ohje salaatinkastikkeelle, joka kaadetaan ap. ohjeessa salaatin päälle ja vasta sen päälle keltuaiset.