Viljaton Porkkanasämpylä
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g | 45 g | | | | | 27 kcal | 4,1 g | 2,5 g | 0,2 g | 33 g |
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g | 10 g | | | | | 1,8 kcal | 0,1 g | 0,3 g | 0 g | 8,8 g |
Leivinjauhe | 5 g | | 1 tl | 1/3 rl | | 8,8 kcal | 0,3 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
Soijajauhot, Soyolk | 100 g | | | | | 400 kcal | 39 g | 16 g | 20 g | 12 g |
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g | 100 g | | | | | 600 kcal | 21 g | 6,6 g | 54 g | 0 g |
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g | 150 g | | | | | 540 kcal | 42 g | 2,9 g | 39 g | 0 g |
Porkkana, tuore | 131 g | 2 kpl | | | | 37 kcal | 0,8 g | 7,3 g | 0,3 g | 3,3 g |
Kananmuna kuorineen punnittu | 269 g | 4,5 kpl | | | | 338 kcal | 30 g | 0,7 g | 24 g | 0 g |
|
| Koko resepti 9 annosta | 810 g | | | | | 1952 kcal | 137 g | 38 g | 138 g | 57 g |
Ravintosisältö / annos | 90 g | | | | | 217 kcal | 15 g | 4,2 g | 15 g | 6,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 241 kcal | 17 g | 4,7 g | 17 g | 7 g |
3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa
Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.
Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.
Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.
Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.
Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.
Sekoita.
Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.
Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.
(aika tahmeaa)
Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.
Lisää halutessa päälle siemeniä.
Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.
omat käyttämät porkkanat ja munat.
Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.
Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.