Viljaton Porkkanasämpylä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g45 g    27 kcal4,1 g2,5 g0,2 g33 g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g10 g    1,8 kcal0,1 g0,3 g0 g8,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Soijajauhot, Soyolk100 g    400 kcal39 g16 g20 g12 g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g100 g    600 kcal21 g6,6 g54 g0 g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g150 g    540 kcal42 g2,9 g39 g0 g
Porkkana, tuore131 g2 kpl   37 kcal0,8 g7,3 g0,3 g3,3 g
Kananmuna kuorineen punnittu 269 g4,5 kpl   338 kcal30 g0,7 g24 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
810 g    1952 kcal137 g38 g138 g57 g
Ravintosisältö / annos90 g    217 kcal15 g4,2 g15 g6,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    241 kcal17 g4,7 g17 g7 g
3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.