Hapankaali-chorizokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)400 g    72 kcal7,2 g7,2 g1,2 g8 g
Keräkaali, 100g100 g    24 kcal1,2 g3,4 g0,2 g2,1 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)400 g  27 rl4 dl160 kcal4,4 g29 g2 g5,6 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g160 g2,5 kpl   45 kcal1 g10 g0,3 g4 g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g10 g    74 kcal0 g0 g8,2 g0 g
Sokeri 10 g3,3 kpl2,5 tl0,8 rl0,1 dl41 kcal0 g10 g0 g0 g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 60 g3 kpl   136 kcal10 g0,3 g11 g0 g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g90 g    317 kcal18 g0,5 g27 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2008 g    915 kcal43 g64 g52 g21 g
Ravintosisältö / annos402 g    183 kcal8,6 g13 g10 g4,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    46 kcal2,1 g3,2 g2,6 g1 g
Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.