Mustikka-rahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 520 g  52 rl8 dl1784 kcal53 g364 g6,2 g18 g
Sokeri 595 g198 kpl149 tl50 rl7 dl2415 kcal0 g594 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Ruokasooda 10 g 2 tl2/3 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka16 g    64 kcal0 g16 g0 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g250 g    1825 kcal2,5 g2,5 g200 g0 g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g200 g    62 kcal6,8 g8,8 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g500 g    350 kcal60 g20 g2,5 g0 g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g625 g    275 kcal1,9 g63 g3,1 g10 g
Sitruunamehu, laimentamaton25 g    5,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2971 g    7112 kcal152 g1073 g234 g28 g
Ravintosisältö / annos99 g    237 kcal5,1 g36 g7,8 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    239 kcal5,1 g36 g7,9 g1 g
Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.