Vadelmapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen100 g    720 kcal0 g0 g80 g0 g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl250 g    900 kcal30 g178 g5,3 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sokeri 150 g50 kpl38 tl13 rl1,8 dl609 kcal0 g150 g0 g0 g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl172 kcal6,2 g8,8 g12 g0 g
Vadelma 400 g  40 rl8 dl164 kcal4 g16 g3,2 g15 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1219 g    2747 kcal54 g359 g112 g15 g
Ravintosisältö / annos152 g    343 kcal6,8 g45 g14 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    225 kcal4,5 g29 g9 g1,2 g
Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.