Gulassikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudanpaisti 800 g0,3 kpl   888 kcal173 g0 g21 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 84 g 17 tl6 rl0,9 dl742 kcal0 g0 g84 g0 g
Sipuli (kuorittu)165 g3 kpl  1,8 dl45 kcal2,1 g7,9 g0,3 g2,8 g
Valkosipulijauhe, annos 3g3 g    10 kcal0,3 g2,3 g0,1 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Paprikajauhe 12 g 6 tl2 rl 39 kcal1,8 g2,2 g1,6 g4,5 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Kasvisliemijauhe,vähäsuola13 g    34 kcal1,8 g4,4 g0,9 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 500 g8,3 kpl   381 kcal9 g78 g1 g5 g
Paprika punainen 300 g1,8 kpl   88 kcal2,8 g14 g1,2 g5,7 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g340 g2,7 kpl   69 kcal2 g13 g1 g4,8 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11 g    31 kcal1 g2 g2,1 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2260 g    2434 kcal198 g145 g113 g25 g
Ravintosisältö / annos377 g    406 kcal33 g24 g19 g4,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    108 kcal8,7 g6,4 g5 g1,1 g
Ainesluettelosta puuttuu meirami, jota tulee 2rkl.

Kuullota silputut sipulit osassa öljyä.

Ruskista lihasuikaleet parissa erässä öljyssä, lisää kattilaan.

Lisää vikan erän päälle jauhot ja anna ruskistua.

Huuhtele pannu vedellä (½l), että kaikki maut tulevat talteen.

Lisää mausteet ja liemiainekset.

Hauduttele pari tuntia, kunnes liha on mureaa.

Lisää kuutioidut perunat, keitä 10min.

Lisää paprikasuikaleet ja pieniksi kuutioidut tomaatit.

Jatka kypsennystä vielä 10min.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile smetanan kanssa.