Mansikkatorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai65 g  6,5 rl1 dl228 kcal7,8 g46 g1,4 g2 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 200 g 40 tl13 rl2 dl265 kcal5,3 g6,4 g24 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Sokeri 36 g12 kpl9 tl3 rl0,4 dl146 kcal0 g36 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Mansikka 500 g  50 rl10 dl233 kcal2,5 g42 g1 g10 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1266 g    2180 kcal41 g234 g113 g12 g
Ravintosisältö / annos106 g    183 kcal3,4 g20 g9 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    172 kcal3,2 g18 g8,9 g0,9 g
1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.