Kesäkurpitsakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 350 g1 kpl   63 kcal2 g8,8 g1,4 g2,4 g
Rypsiöljy 180 g 36 tl13 rl2 dl1592 kcal0 g0 g180 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 390 g  39 rl6 dl1338 kcal40 g273 g4,7 g14 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Ruokasooda 10 g 2 tl2/3 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl130 g130 kpl 13 rl2 dl832 kcal18 g4,4 g82 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6 g    22 kcal0,2 g4,8 g0,2 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Rusina 60 g 20 tl6,7 rl1 dl175 kcal1,7 g36 g0,3 g5,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1564 g    5342 kcal83 g594 g285 g22 g
Ravintosisältö / annos130 g    444 kcal6,9 g49 g24 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    342 kcal5,3 g38 g18 g1,4 g
-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin