Veneperunat
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna kuoreton | 40 g | | | | | 57 kcal | 4,8 g | 0 g | 4 g | 0 g |
Peruna, keskikokoinen 60g | 300 g | 4,3 kpl | | | | 180 kcal | 4,5 g | 39 g | 0,3 g | 2,7 g |
|
 | Koko resepti annosta | 340 g | | | | | 237 kcal | 9 g | 39 g | 4,3 g | 2,7 g |
Ravintosisältö / annos | 0 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 70 kcal | 2,7 g | 11 g | 1,3 g | 0,8 g |
Pese perunat huolellisesti.
Leikkaa perunat kuorineen puoliksi ja siitä vielä kolmeen osaan niin että yhdestä perunasta tulee kuusi pitkähköä perunalohkoa.
Riko kananmuna lautaselle.
Kostuta jokainen perunalohko kananmunalla.
Ripottele perunalohkojen päälle mausteita makusi mukaan (hyvin käy esim.
mustapippuri/cayennepippuri, valkosipulijauhe, yrttisekoitukset, suola).
Asettele perunat pellille voipaperin päälle.
Kuumenna uunissa n. 225 asteessa vajaa tunti.