Juustoinen savuporokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas125 g    350 kcal24 g0 g28 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Voi 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl218 kcal0,4 g0,1 g24 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Ruokakerma Valio 5%200 g    120 kcal2,4 g5,6 g10 g0 g
Poronliha 150 g    191 kcal32 g0 g6,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1196 g    1026 kcal64 g30 g72 g2 g
Ravintosisältö / annos299 g    256 kcal16 g7,5 g18 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    86 kcal5,3 g2,5 g6 g0,2 g
Hienonna sipuli ja kuulota rasvassa, Lisää jauhot ja sekoita.

Lisää vesi ja lihaliemikuutio.

Anna kiehua 10 min. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja ruokakerma ja sekoita, kunnes juusto täysin sulanut.

Mausta keitto ja lisää savupororouhe.