Mustikka jogurttipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl863 kcal0 g212 g0 g0 g
Voi 125 g 25 tl8,9 rl1,3 dl907 kcal1,5 g0,5 g102 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)150 g    189 kcal17 g0,5 g14 g0 g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g350 g    326 kcal8,4 g46 g12 g0 g
Leivinjauhe 3 g 0,6 tl0,2 rl 5,3 kcal0,2 g1,1 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g10 g    34 kcal0 g8,2 g0 g0 g
Mustikka metsä- 240 g  20 rl4 dl106 kcal1,2 g15 g1,4 g7,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1356 g    3340 kcal54 g471 g131 g17 g
Ravintosisältö / annos169 g    416 kcal6,8 g59 g16 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    246 kcal4 g35 g10 g1,3 g
Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.