Juustokakkujäätelö Tilli

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi100 g    450 kcal6,5 g60 g21 g3,1 g
Mascarpone (250g)200 g    1044 kcal9 g9 g108 g0 g
Flora Vanilla 12%250 g    475 kcal11 g40 g30 g0 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl863 kcal0 g212 g0 g0 g
Keltuainen, 20g, annos 20g60 g    38 kcal2,1 g0,1 g15 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5 g    10 kcal0 g2,5 g0 g0 g
Suolapähkinä 3 g  0,2 rl0,1 dl18 kcal0,7 g0,3 g1,5 g0,2 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 90 g2,6 kpl   38 kcal8,8 g0,4 g0,1 g0 g
Vispikerma Flora 20%50 g    110 kcal1,5 g2,5 g10 g0 g
Valkosuklaa panda, levy 130g75 g    419 kcal6,3 g41 g26 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
13 annosta
1043 g    3465 kcal46 g368 g211 g3,3 g
Ravintosisältö / annos80 g    266 kcal3,5 g28 g16 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    332 kcal4,4 g35 g20 g0,3 g
Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.