Juustokakkujäätelö Tilli
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Digestive täysjyvävehnäkeksi | 100 g | | | | | 450 kcal | 6,5 g | 60 g | 21 g | 3,1 g |
Mascarpone (250g) | 200 g | | | | | 1044 kcal | 9 g | 9 g | 108 g | 0 g |
Flora Vanilla 12% | 250 g | | | | | 475 kcal | 11 g | 40 g | 30 g | 0 g |
Sokeri | 213 g | 71 kpl | 53 tl | 18 rl | 2,5 dl | 863 kcal | 0 g | 212 g | 0 g | 0 g |
Keltuainen, 20g, annos 20g | 60 g | | | | | 38 kcal | 2,1 g | 0,1 g | 15 g | 0 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 2.5 g | | | | | 10 kcal | 0 g | 2,5 g | 0 g | 0 g |
Suolapähkinä | 3 g | | | 0,2 rl | 0,1 dl | 18 kcal | 0,7 g | 0,3 g | 1,5 g | 0,2 g |
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta | 90 g | 2,6 kpl | | | | 38 kcal | 8,8 g | 0,4 g | 0,1 g | 0 g |
Vispikerma Flora 20% | 50 g | | | | | 110 kcal | 1,5 g | 2,5 g | 10 g | 0 g |
Valkosuklaa panda, levy 130g | 75 g | | | | | 419 kcal | 6,3 g | 41 g | 26 g | 0 g |
|
| Koko resepti 13 annosta | 1043 g | | | | | 3465 kcal | 46 g | 368 g | 211 g | 3,3 g |
Ravintosisältö / annos | 80 g | | | | | 266 kcal | 3,5 g | 28 g | 16 g | 0,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 332 kcal | 4,4 g | 35 g | 20 g | 0,3 g |
Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.
2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä
Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.
Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.
Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.
Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.
Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.
Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.
Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.
Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.
Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.
Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.
Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.
Namnam.
Omnom.