Parhaat mokkapalat - tR85

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 250 g 50 tl18 rl2,6 dl1814 kcal3 g1 g203 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Cacao (Fazer)20 g    64 kcal3,8 g3 g4 g0 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Maito, Kevyt200 g 40 tl13 rl2 dl92 kcal6,4 g10 g3 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g500 g    2000 kcal0 g500 g0 g0 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g75 g0,4 kpl15 tl5 rl3/4 dl1 kcal0,2 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1870 g    6501 kcal75 g1012 g237 g12 g
Ravintosisältö / annos75 g    261 kcal3 g41 g9 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    348 kcal4 g54 g13 g0,6 g
Pohja:
200g voita
4 munaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2dl maitoa

Kuorrutus:
50g voita
1pkt (500g) tomusokeria
5rkl (75ml) vahvaa kahvia
1rkl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria

1. Sulata rasva a jäähdytä.

2. Vaahdota munat ja sokeri.

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen.

4. Sekoita joukkoon voisula.

5. Kaada taikina pellille leivinpaperille.

6. Paista 200 asteessa n. 15min.

7. Valmista kuorrute: Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet voisulanjoukkoon pitämällä kattilaa edelleen hellalla.

Sekoita seosta vispilällä kunnes se on sileää.

Pidä seos hellalla lämpimänä levittämiseen asti ja sekoittele välillä pohjaa odotellessa.

8. Sekoita kuorrutus vielä tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.

Ripottele nompparellit heti sillä kuorrutus jähmettyy nopeasti.

9. Paloittele jäähtyneenä.