Gluteeniton feta-tonnikalapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rainbow juokseva rypsiöljyvalmiste (Bunge finland oy), annos 100g200 g    1440 kcal0 g0 g160 g0 g
Hieno jauhoseos, luontaisesti gluteiiniton, 1dl=70g (Semper), annos 70g400 g    1360 kcal10 g332 g2 g8 g
Mummon muusijauhe100 g    340 kcal5,8 g72 g2,7 g6,3 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mozzarella juustoraaste, valio100 g    290 kcal26 g0 g21 g0 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tonnikala, Rainbow (vedessä)210 g  21 rl3,8 dl231 kcal48 g0 g2,1 g0 g
Creme bonjour aurinkokuivattu tomaatti50 g    140 kcal1,7 g2,8 g14 g0 g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste100 g    360 kcal29 g1,7 g28 g0 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen50 g0,4 kpl   10 kcal0,3 g1,9 g0,2 g0,7 g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 200 g 40 tl13 rl2 dl127 kcal6 g10 g7 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1795 g    4629 kcal155 g425 g259 g15 g
Ravintosisältö / annos180 g    464 kcal16 g43 g26 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    258 kcal8,6 g24 g14 g0,8 g
Pohja:
- 200 g margariinia / rasvavalmistetta
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl gluteenitonta peerunasosejauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1,5 - 2 dl vettä

Täyte:
- 1,5 - 2 prk valutettua tonnikalaa
- kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- juustolevitettä, esim.

Silva, Bonjour
- 2 - 5 dl täysmaitoa
- 4 kpl kananmunia
- 200 g juustoraastetta
- suolaa
- chilijauhetta tms. maustetta

Pyöräytä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaisin sähkövatkaimella.

Lisää juustoraaste ja vesi, sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai piirasvuokaan.

Ripottele pinnalle tonnikala ja tomaatit (viipaloituna, jos haluat).

Nypi juustolevite päälle.

Sekoita keskenään maito, munat ja juustoraaste, mausta.

Kaada seos täytteiden päälle.

Kypsennä uunin alatasolla 200 C noin puoli tuntia.