Karppaajan Lätyt

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)150 g    189 kcal17 g0,5 g14 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g10 g    73 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g15 g    90 kcal3,6 g1 g8,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
175 g    352 kcal20 g1,6 g30 g0 g
Ravintosisältö / annos29 g    58 kcal3,3 g0,3 g4,9 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    201 kcal12 g0,9 g17 g0 g
(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.