Karppaajan Lätyt
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna 50g(kpl) | 150 g | | | | | 189 kcal | 17 g | 0,5 g | 14 g | 0 g |
Voi, 1 tl, 5 g | 10 g | | | | | 73 kcal | 0,1 g | 0,1 g | 8 g | 0 g |
Mantelijauhe (Meira), annos 80g | 15 g | | | | | 90 kcal | 3,6 g | 1 g | 8,1 g | 0 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 175 g | | | | | 352 kcal | 20 g | 1,6 g | 30 g | 0 g |
Ravintosisältö / annos | 29 g | | | | | 58 kcal | 3,3 g | 0,3 g | 4,9 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 201 kcal | 12 g | 0,9 g | 17 g | 0 g |
(n. 6 keskikokoista lettua)
3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi
Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.
Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.
Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.
Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.
Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.