Hernekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne kuivattu 500 g   5,9 dl1511 kcal90 g243 g5 g54 g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g400 g    1080 kcal68 g0 g92 g0 g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 50 g2,5 kpl   113 kcal8 g0,3 g9 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
3015 g    2718 kcal166 g245 g106 g54 g
Ravintosisältö / annos3015 g    2718 kcal166 g245 g106 g54 g
Ravintosisältö / 100g100 g    90 kcal5,5 g8,1 g3,5 g1,8 g
Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.