3 raaka-aineen juustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu180 g3 kpl   227 kcal20 g0,5 g16 g0 g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton120 g    192 kcal10 g4,8 g16 g0 g
Valkosuklaa panda, levy 130g120 g    671 kcal10 g66 g41 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
420 g    1090 kcal40 g71 g73 g0 g
Ravintosisältö / annos42 g    109 kcal4 g7,1 g7,3 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    259 kcal9 g17 g17 g0 g
Mitä tarvitaan

15 cm pyöreä kakkuvuoka
sähkövatkain
3 kananmunaa
120 g valkosuklaata
120 g tuorejuustoa

Vaiheet

1. Esilämmitä uuni 170-asteiseksi.

Erottele keltuaiset ja laita valkuaiset isoon kulhoon jääkaappiin odottamaan marengin tekoa.

2. Laita murusteltu suklaa isoon kulhoon.

Sulata se vesihauteessa n. 60-asteen lämpötilassa.

Lisää sitten tuorejuusto ja sekoita.

Ota kulho pois lämmöltä ja lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla.

3. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes kulhon voi kääntää ympäri eikä vaahto putoa alas.

4. Lisää näin saadusta marengista 1/3 tuorejuustosekoitteeseen ja sekoita hyvin.

Sitten lisää loput marengista, puolet kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen
5. Kostuta leivinpaperi ruokaöljyllä ja vuoraa sillä kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja kolauta vuokaa hieman pöytää vasten niin että ilmakuplat lähtevät.

6. Aseta kakkuvuoka syvään uunivuokaan ja kaada kuumaa vettä uunivuokaan.

Paista 170 asteessa 15 min, sitten 160 asteessa 15 min. Lopuksi käännä lämpö nollille ja anna kakun paistua ”jälkilämmöissä” vielä 15 min.

7. Anna kakun jäähtyä ritilällä

8. Voit tarjoilla kakun uunituoreena tai jääkaapissa jäähdytettyn