Kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 700 g    1593 kcal133 g0 g119 g0 g
Sipuli (kuorittu)300 g5,5 kpl  3,3 dl81 kcal3,9 g14 g0,6 g5,1 g
Lihaliemikuutio Maggi10 g    28 kcal0,9 g0,7 g2,3 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Puuroriisi170 g    595 kcal10 g129 g2,9 g3,9 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100 g 20 tl6,7 rl1 dl33 kcal3,3 g4,9 g0 g0 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl218 kcal0,4 g0,1 g24 g0 g
Kaali, valkokaali1500 g    317 kcal18 g51 g3 g32 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
13 annosta
4416 g    4430 kcal244 g206 g290 g41 g
Ravintosisältö / annos340 g    341 kcal19 g16 g22 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    100 kcal5,5 g4,7 g6,6 g0,9 g
Keitä pienistetty kaali lihaliemellä maustetussa vedessä.

Keitä 2 dl riisiä vedessä, ota lisäksi kaalin keitinlientä.

Paista ja mausta sipulit ja jauhelihat.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.

Kaada kahteen isoon uunivuokaan.

Laita pinnalle voi nokareita.

Paista 175-200:ssa pari tuntia.

Laita osaksi aikaa folio päälle kuivumisen ja palamisen estämiseksi.