Linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli 80 g1,5 kpl  0,9 dl24 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Valkosipuli 18 g4,5 kpl   20 kcal1,4 g2,9 g0,1 g0,4 g
Paprika punainen 400 g2,4 kpl   117 kcal3,8 g18 g1,6 g7,6 g
Porkkana 360 g5,5 kpl   118 kcal2,2 g20 g0,7 g9 g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)48 g    111 kcal8,8 g6,3 g5,6 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 4000 g 800 tl267 rl40 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprikajauhe 4 g 2 tl2/3 rl 13 kcal0,6 g0,7 g0,5 g1,5 g
Linssi, punainen raaka 1dl = 80g (Go green), annos 30g320 g    1104 kcal80 g192 g7 g32 g
Pirkka luomu tomaattimurska2000 g    600 kcal28 g130 g10 g0 g
Keiju rypsiöljy (Raisio)20 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Basilika, tuore 30 g  15 rl2,3 dl8,1 kcal0,9 g0,3 g0,2 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
7280 g    2294 kcal127 g374 g46 g53 g
Ravintosisältö / annos7280 g    2294 kcal127 g374 g46 g53 g
Ravintosisältö / 100g100 g    32 kcal1,7 g5,1 g0,6 g0,7 g
2 tl öljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni paprika
3 porkkanaa
nippu tuoretta basilikaa
2 tlk (= 1 kg) Pirkka-tomaattimurskaa (luomu)
1 tl savupaprikaa
mustapippuria
2 litraa vettä
2 Reformi-kasvisliemikuutiota (luomu)
2 dl punaisia linssejä
(1 tl suolaa)

Hienonna sipuli, porkkanat ja paprika.

Kuullota sipuli sekä porkkanat ja paprika öljyssä.

Lisää tomaattimurska ja valkosipuli.

Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.

Hauduta puolisen tuntia.

Sekoita joukkoon hienonnetut basilikan lehdet.

Lisää vesi.

Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvisliemikuutiot ja huuhdotut linssit.

Anna hautua vielä 10 minuuttia.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Soseuta keitto.