Kesäkurpitsalasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore700 g2 kpl   119 kcal4,2 g18 g2,8 g4,9 g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g400 g    660 kcal80 g0 g40 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Basilika, tuore 10 g  5 rl0,8 dl2,7 kcal0,3 g0,1 g0,1 g0,2 g
Tomaattimurska 400 g  27 rl4 dl118 kcal2,2 g21 g0,8 g7,6 g
Tomaattisose tomaattipyree 45 g   1/2 dl34 kcal2 g5,8 g0,1 g0,5 g
Ketsuppi, Heinz20 g 4 tl1,1 rl0,2 dl21 kcal0,2 g4,8 g0 g0,2 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g250 g    613 kcal45 g1,5 g48 g0 g
Mozzarella juustoraaste, valio100 g    290 kcal26 g0 g21 g0 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen100 g0,8 kpl   20 kcal0,6 g3,8 g0,3 g1,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2337 g    1972 kcal164 g73 g113 g22 g
Ravintosisältö / annos234 g    197 kcal16 g7,3 g11 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    84 kcal7 g3,1 g4,8 g0,9 g
Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)