Tomaattibasilikamunakas

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g75 g0,6 kpl   15 kcal0,5 g2,9 g0,2 g1 g
Basilika, tuore 7 g  3,5 rl0,5 dl1,9 kcal0,2 g0,1 g0,1 g0,1 g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g116 g    151 kcal15 g0,3 g10 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Ruisjauho kokojyväjauho 8 g  1 rl0,2 dl24 kcal0,7 g4,4 g0,2 g1,1 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15 g 3 tl1 rl0,2 dl5 kcal0,5 g0,7 g0 g0 g
Feta, Arla Apetina 10 %20 g    36 kcal4,3 g0,2 g2 g0 g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g15 g    39 kcal4,5 g0,3 g2,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
266 g    362 kcal26 g8,9 g24 g2,2 g
Ravintosisältö / annos266 g    362 kcal26 g8,9 g24 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    136 kcal10 g3,3 g9 g0,8 g
Sekoita kananmunat, jauho, maito ja mausteet (esim.

suola/yrttisuola, pippuri...).

Laita seos pannulle (hella 2:lla tai 3:lla) ja anna olla hetken (n. 5min) että hyytyy.

Heitä päälle tomaatit, feta, silputut/revityt basilikan lehdet ja juusto.

Anna olla kannen alla (hella 1:llä (tai 2:lla))

Munakas on valmis kun on turvonnut kaksinkertaiseksi ja juusto on sulanut.