TC Shakshuka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 30 g7,5 kpl   33 kcal2,4 g4,9 g0,2 g0,6 g
Paprika, punainen400 g    103 kcal3,6 g18 g1,6 g8 g
Chili, vihreä, tuore 30 g1,5 kpl   14 kcal0,6 g2,4 g0,1 g0,5 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g30 g    22 kcal1,3 g3,9 g0,1 g0 g
Paprikajauhe 5 g 2,5 tl0,8 rl 16 kcal0,7 g0,9 g0,7 g1,9 g
Juustokumina jeera (), annos 6g5 g    18 kcal0,9 g2,2 g1,1 g0,5 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen400 g    556 kcal76 g0 g28 g0 g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g400 g    144 kcal7,2 g26 g1,2 g0 g
Rypsiöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1475 g    1140 kcal95 g70 g54 g14 g
Ravintosisältö / annos369 g    285 kcal24 g17 g13 g3,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    77 kcal6,4 g4,7 g3,6 g1 g
1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!