Kaikki tuotteet ostettu germaanian k-kaupasta eli Lidlistä
1. Ota liha ja pakasteet sulamaan huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanlaiton aloittamista (tunti hyvä lämpiämisaika lihalle ja pakasteista pystyy kippaamaan sulaneet jäähilevedet pois, koska ne lisätään keittoon vasta n. 2h pakastimesta oton jälkeen).
Ps. etsi tässä kohtaa jostain reikäkauha, tarvitset sitä kohta
2. Mittaa 2 litraa vettä kattilaan ja pistä hella päälle.
3. Huuhtele liha ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi palasiksi.
Heitä lihakimpaleet veteen.
4. Ensimmäinen n. vartin aikana lihasta irtoaa vaahtona lihasnestettä, jonka saa kätevästi pois reikäkauhalla vieressä olevaan kulhoon.
Vaahdon poisto on ehkä enemmän esteettinen (saa kirkkaamman liemen), mutta omasta mielestä tämä vaahtoava lihasneste ei ainakaan paranna keiton makua.
Ja osahan vaahdosta on lihan veren valkuaista, joten ällötysfactori vähenee sen pois kuoriessa.
5. Vaahtoamisen loputtua voi lihan jättää porisemaan keskilämmölle.
Se saa kuplutella itsekseen n. 90 min. Murustele lihaliemikuutio veteen.
Lihan poristessa ehdit hyvin valmistella muut ainekset.
6. Luultavasti sinulta löytyy keittiövaaka, (ainakin toivottavasti) jonka kaveriksi etsi isompi kulho.
Mittaa kulhon paino ja jätä se vaa'an päälle.
7. Lisää kaikki pakasteainekset kulhoon ja vaa'an grammamääristä laskeskele paljonko mitäkin menee.
8. Kuori ja kuutioi sipuli ja pistä samaan kulhoon.
9. n. 80 min kohdalla kuori ja kuutioi perunat (tummuu tosi nopeasti, jos laitat aiemmin joskin enemmän kosmeettinen juttu) ja heitä kulhoon. 300gr on n. 4 keskikokoista pottua.
10. Kun liha on pöhissyt 90min, lisää kaikki muut ainekset.
11. Kun kaikki ainekset kattilassa, lisää 1-1,5l vettä korvaamaan lihan keittyessä haihtunut voda.
Valmiissa keitossa n. 2litraa vettä.
12. Mausta makusi mukaan.
Itse laitettu n. teelusikallinen Chili Explosion maustetta ja n. teelusikallinen viiden pippurin maustetta (myllystä molemmat).
13. Keittele keskilämmöllä vielä 45 min välillä sekoittaen.
14. Testaa 60 min. kohdalla, että porkkanat ovat sopivan pehmeitä (pisin kypsymisaika).
15. Nauti