Pekoni-juusto-kasvissosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 650 g    188 kcal6,5 g30 g2 g12 g
Porkkana, keskikokoinen 65g400 g6,2 kpl   112 kcal2,4 g24 g0,8 g10 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Peruna, keskikokoinen 60g300 g4,3 kpl   180 kcal4,5 g39 g0,3 g2,7 g
Selleri, annos 50g300 g    42 kcal3 g9 g0 g0 g
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Herkkusieni säilyke 460 g77 kpl  7,7 dl78 kcal10 g0,9 g1,4 g11 g
Pekoni rasvainen 280 g14 kpl   1053 kcal34 g0 g104 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g200 g    560 kcal38 g0,1 g44 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
4790 g    2258 kcal101 g108 g153 g40 g
Ravintosisältö / annos599 g    282 kcal13 g13 g19 g5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    47 kcal2,1 g2,2 g3,2 g0,8 g
Pilko pekoni pieneksi ja valuta herkkusienet.

Ota herkkusienten neste talteen.

Kuori ja pilko kasvikset.

Laita vesi kiehumaan jossa siis mukana sienten neste.

Kun kiehuu, lisää kasvikset/juurekset ja suolaa.

Käristä kunnolla pannulla pekoni ja sienet.

Kun kasvikset ovat pehmeitä, sauvasekoittimella soseeksi, joukkoon Koskenlaskijajuusto.

Lisää lopuksi hellalla hämmentäen sieni-pekoni-seos.

Maistele maku.