Joben tonnikalapihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tonnikala vedessä 345 g  35 rl6,3 dl360 kcal77 g0 g5,2 g0 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Suolakurkku viipaleina ( Felix Maku )70 g    35 kcal0,4 g8,4 g0,1 g0,5 g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 100 g1,7 kpl   76 kcal1,9 g15 g0,2 g1 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 100 g 20 tl6,7 rl1 dl132 kcal2,6 g3,2 g12 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton15 g    3,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
940 g    722 kcal91 g35 g23 g4,1 g
Ravintosisältö / annos94 g    72 kcal9 g3,5 g2,3 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    77 kcal10 g3,7 g2,5 g0,4 g
Kuori ja keitä perunat kypsiksi.

Ota keitinvettä n. 1dl talteen.

Valuta tonnikalat.

Silppua sipuli ja suolakurkku.

Muussaa haarukalla kypsät perunat ja tonnikala, lisää joukkoon sipuli ja suolakurkku.

Lopuksi kermaviili, sitruunanmehu ja kananmuna.

Mausta suolalla, tillillä ja sitruunapippurilla.

Keitinvedellä hae sopiva löysyys taikinaan.

Tee pieniä palloja kylmään veteen kastetuin käsin, laita pellille leivinpaperin päälle ja liiskaa ja muotoile pihveiksi. 225 astetta ja noin 20 min. Anna jäähtyä ennenkuin lastalla nostelet niitä, koska muuten hajoavat.