Kaalipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaali, valkokaali1000 g    211 kcal12 g34 g2 g21 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl22 g    55 kcal2,6 g0,3 g4,8 g0 g
Siirappi, tumma40 g    128 kcal0 g30 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2072 g    1247 kcal97 g81 g57 g28 g
Ravintosisältö / annos518 g    312 kcal24 g20 g14 g6,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    60 kcal4,7 g3,9 g2,8 g1,3 g
Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.