Nypyn kinkkupiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 300 g    1635 kcal2,7 g1,5 g183 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 293 g  29 rl4,5 dl1004 kcal30 g205 g3,5 g10 g
Vesi75 g 15 tl5 rl3/4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl696 g    912 kcal91 g3,5 g60 g0 g
Juustoraaste kevyt emmental (Ingman), annos 150g300 g    870 kcal99 g3,9 g51 g0 g
Palvikinkku HK 3%300 g    300 kcal54 g1,5 g9 g0 g
Maito, Kevyt400 g 80 tl27 rl4 dl184 kcal13 g19 g6 g0 g
Paprika, punainen120 g    31 kcal1,1 g5,5 g0,5 g2,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
2484 g    4935 kcal290 g240 g313 g13 g
Ravintosisältö / annos99 g    197 kcal12 g10 g12 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    199 kcal12 g10 g13 g0,5 g
Nypi rasva, vehnäjauho ja vesi sekaisin.

Levitä oikeiin isolle uunipellille leivinpaperin päälle ( tai pienempi uunipelti+piirakkavuoka).

Pienennä kinkku kuutioiksi kuten myös paprika+purjo, sekoita joukkoon 6 munaa ja 4 dl maitoa+ 250-300g juustoraastetta.

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Paista pohjaa ensin puolikypsäksi 225¤ noin 10-15 min, kaada täyte päälle ja paista kunnes kauniin värinen ja tuoksuinen ( 15-20 min)