Lehtikaalia ja broileria

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lehtikaali 240 g   4,8 dl96 kcal8,3 g10 g1,4 g4,8 g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )12 g    108 kcal0 g0 g12 g0 g
Manteli (Pirkka), annos 1g100 g    600 kcal21 g6,6 g54 g0 g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g30 g    172 kcal5,3 g2,1 g15 g3,5 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g45 g    405 kcal0 g0 g45 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton45 g    10 kcal0,1 g0,7 g0 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Hunaja 14 g 2 tl0,7 rl0,1 dl46 kcal0,1 g11 g0 g0 g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 400 g2,7 kpl   674 kcal79 g4,8 g38 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
890 g    2114 kcal114 g36 g165 g8,4 g
Ravintosisältö / annos223 g    530 kcal28 g9 g41 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    238 kcal13 g4 g19 g0,9 g
Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos