Perunajauhelihavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 540 g9 kpl   411 kcal10 g84 g1,1 g5,4 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Tomaattipyree, Pirkka70 g    57 kcal2,4 g13 g0,7 g0,7 g
Lihaliemi laimennettu 500 g 100 tl33 rl5 dl95 kcal0 g15 g3 g0,1 g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g75 g    195 kcal20 g0 g13 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1695 g    1682 kcal105 g118 g86 g8,1 g
Ravintosisältö / annos424 g    421 kcal26 g30 g21 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    99 kcal6,2 g7 g5,1 g0,5 g
Ruskista jauheliha ja silputut sipulit.

Lisää pyre, mausteet ja lihaliemi.

Anna hiljalleen nyt kiehua.

Kuori ja siivuta perunat.

Voitele uunivuoka.

Lado vuoronperään perunoita ja lihaseosta, kaada kaikki liemi mukaan.

Halutessa pinnalle reiluja lohkoja Aura juustoa.

Mausteina mustapippurirouhe ja yrtejä maun mukaan.

Laita 200 asteiseen uuniin reiluksi tunniksi.