Sieni-vihanneskeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 600 g    166 kcal11 g17 g3 g11 g
Herkkusieni 400 g27 kpl  13 dl64 kcal8,4 g1,2 g1,3 g6 g
Sipuli (kuorittu)350 g6,4 kpl  3,9 dl95 kcal4,6 g17 g0,7 g6 g
Kiinankaali raaka 100g600 g    108 kcal10 g14 g1,8 g14 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g50 g0,4 kpl   10 kcal0,3 g1,9 g0,2 g0,7 g
Fenkoli, tuore , annos 100g120 g    20 kcal1,1 g2,2 g0,2 g2,9 g
Porkkana 320 g4,9 kpl   105 kcal2 g18 g0,6 g8,2 g
Voi 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl145 kcal0,2 g0,1 g16 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Paprika, punainen120 g    31 kcal1,1 g5,5 g0,5 g2,4 g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 100 g1/4 kpl  1,8 dl24 kcal1,8 g2,2 g0,3 g2,3 g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g100 g    110 kcal8 g20 g0 g5 g
Vesi3000 g 600 tl200 rl30 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g200 g    460 kcal13 g97 g2,6 g10 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
6195 g    2152 kcal65 g202 g113 g68 g
Ravintosisältö / annos413 g    143 kcal4,3 g13 g7,5 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    35 kcal1,1 g3,3 g1,8 g1,1 g
Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.