Kantarellikeitto makkaralla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu200 g    50 kcal2 g9 g0,6 g3,6 g
Selleri, annos 50g100 g    14 kcal1 g3 g0 g0 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20 g    52 kcal2,6 g2,4 g3,6 g0,1 g
Maustepippuri, annos 1g5 g    0,2 kcal0 g0 g0,1 g0 g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 200 g3,3 kpl   152 kcal3,7 g31 g0,4 g2 g
Kantarelli eli keltavahvero300 g    60 kcal7,5 g3,6 g1,5 g5,7 g
Purjosipuli50 g1/4 kpl   10 kcal0,9 g1,2 g0,1 g1,1 g
Lenkkimakkara, keskiarvo 400 g   5,7 dl915 kcal39 g30 g71 g0,5 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20 g5 kpl   21 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Persilja30 g    3,6 kcal0,4 g0,3 g0,1 g2,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3525 g    1342 kcal60 g95 g78 g21 g
Ravintosisältö / annos441 g    168 kcal7,5 g12 g10 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal1,7 g2,7 g2,2 g0,6 g
Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.