Tattari peruspuuro, tuore
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Banaani, keskikokoinen painaa 120g | 100 g | 0,8 kpl | | | | 84 kcal | 1,1 g | 18 g | 0,4 g | 1,8 g |
Soijamaito light+ca+vit (Alpro), annos 100g | 100 g | | | | | 29 kcal | 2,1 g | 2,1 g | 1,2 g | 1,3 g |
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g | 80 g | | | | | 262 kcal | 8,9 g | 52 g | 1,6 g | 4,6 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 280 g | | | | | 375 kcal | 12 g | 73 g | 3,2 g | 7,7 g |
Ravintosisältö / annos | 280 g | | | | | 375 kcal | 12 g | 73 g | 3,2 g | 7,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 134 kcal | 4,3 g | 26 g | 1,1 g | 2,8 g |
Liota kokonaiset tattarinjyvät (1 dl) yön yli väljässä vedessä ja huuhtele aamulla huolellisesti.
Lisää joukkoon keskikokoinen banaani ja 1 dl siemen- tai pähkinämaitoa.
Maidon voit tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiin, kunhan katsot ettei siinä ole lisättyä sokeria, mutta sen sijaan lisättyä D- ja B- vitamiinia on ihan hyvä olla.
Maidon voi myös korvata vedellä.
Sekoita tehosekoittimessa.
Liottaessa tattari turpoaa kaksinkertaiseksi, joten annoksesta tulee itse asiassa 3 dl, eli täysi lautanen, lähemmäs 400gr.
Kaloreita nestevalinnasta riippuen
350- 40
0.
Vaikka tattarista tulee paljon kaloreita ja hiilihydraatteja, tulee siitä samalla paljon proteiinia, ja samalla se vähentää kolesterolin imeytymistä.
Tattarissa on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria.
Tattari on helposti sulavaa, mutta antaa pitkän kylläisyyden tunteen.