Tattari peruspuuro, tuore

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Banaani, keskikokoinen painaa 120g100 g0,8 kpl   84 kcal1,1 g18 g0,4 g1,8 g
Soijamaito light+ca+vit (Alpro), annos 100g100 g    29 kcal2,1 g2,1 g1,2 g1,3 g
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g80 g    262 kcal8,9 g52 g1,6 g4,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
280 g    375 kcal12 g73 g3,2 g7,7 g
Ravintosisältö / annos280 g    375 kcal12 g73 g3,2 g7,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    134 kcal4,3 g26 g1,1 g2,8 g
Liota kokonaiset tattarinjyvät (1 dl) yön yli väljässä vedessä ja huuhtele aamulla huolellisesti.

Lisää joukkoon keskikokoinen banaani ja 1 dl siemen- tai pähkinämaitoa.

Maidon voit tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiin, kunhan katsot ettei siinä ole lisättyä sokeria, mutta sen sijaan lisättyä D- ja B- vitamiinia on ihan hyvä olla.

Maidon voi myös korvata vedellä.

Sekoita tehosekoittimessa.

Liottaessa tattari turpoaa kaksinkertaiseksi, joten annoksesta tulee itse asiassa 3 dl, eli täysi lautanen, lähemmäs 400gr.

Kaloreita nestevalinnasta riippuen
350- 40
0.
Vaikka tattarista tulee paljon kaloreita ja hiilihydraatteja, tulee siitä samalla paljon proteiinia, ja samalla se vähentää kolesterolin imeytymistä.

Tattarissa on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria.

Tattari on helposti sulavaa, mutta antaa pitkän kylläisyyden tunteen.