Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g400 g2,5 kpl   136 kcal0,8 g28 g1,2 g7,2 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen150 g    1080 kcal0 g0 g120 g0 g
Sokeri 150 g50 kpl38 tl13 rl1,8 dl609 kcal0 g150 g0 g0 g
Leivinjauhe 1 g 0,2 tl0,1 rl 1,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3 g4,8 g1,5 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2 g    7,3 kcal0,1 g1,6 g0,1 g0 g
Kananmuna kuoreton 60 g1,1 kpl   86 kcal7,5 g0,2 g6,1 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai300 g  30 rl4,6 dl1050 kcal36 g213 g6,3 g9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1167 g    3031 kcal48 g402 g135 g16 g
Ravintosisältö / annos146 g    379 kcal5,9 g50 g17 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    260 kcal4,1 g34 g12 g1,4 g
Pohja:

3 dl erikoisvehnäjauhoja
150 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
400 g omenaa
1 tl kanelia

Sulata margariini.

Kuumenna uuni 200*C.

Kuori ja pilko omenat.

Sekoita sula margariini ja dl sokeria.

Lisää jauhot.

Sitten muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Ota dl sivuun piirakan pinnalle taikinaa.

Levitä taikina piirakkavuokaan, päälle omenat, 1/2 dl sokeria ja kanelia tl. Laita dl taikinaa päälle ristikoksi.

Paista 30-40 min 200*C.

Tarjoa vaikka kylmän vaniljajäätelön kanssa.