Joben sinihomejuustoinen punajuurivuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 1000 g13 kpl   384 kcal10 g69 g2 g25 g
Sipuli (kuorittu)570 g10 kpl  6,3 dl154 kcal7,4 g27 g1,1 g10 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Hunajamarinoitu broilerin fileesuikale, pirkka1050 g    1281 kcal200 g15 g48 g0 g
Maustettu ruokakerma aura (Valio), annos 250g500 g    555 kcal12 g16 g50 g0 g
Aurajuusto150 g    510 kcal30 g0 g44 g0 g
Porkkana 540 g8,3 kpl   177 kcal3,3 g30 g1,1 g14 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
3830 g    3082 kcal263 g160 g146 g49 g
Ravintosisältö / annos3830 g    3082 kcal263 g160 g146 g49 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal6,9 g4,2 g3,8 g1,3 g
Ihan näin alkuun että satsi on iso, siitä tuli 2 Arabian uunivuokaa, helppo puolittaa.

Kuori ja viipaloi punajuuret.

Itse vielä lisäksi suikaloin niitä pienemmiksi jotta kypsyminen nopeutuu.

Kuori sipulit, halkaise ja viipaloi.

Kuori valkosipulinkynnet ja pieni.

(voi jättää pois jos ei pidä).

Paistele ilman rasvaa broilersuikaleet (tai jauheliha) sipulit joukkoon, kun sipuli pehmennyt on valmis, broitsun ei tarvitse olla kypsää, kuivaa vaan turhaan uunissa.

Itse halusin kasata kerroksittain eri maut, eli pohjalle punajuurta ihan kunnolla, siihen päälle pippurimyllystä pippurirouhetta, pienitty valkosipuli, inanen suolaa.

Seuraavaksi broitsu/sipuliseos (jauheliha), siihen päälle auramuru.

Lopuksi päälle punajuurta niin että broitsu peittyy eikä kuiva.

Siihen ruokakerma päälle.

Pinnalle sirottelin suolaa, pippurirouhetta ja vähän meiramia.

Uuniin matalalle tasolle muhimaan noin 1.5h-2h 150-175 astetta kunnes punajuuret ovat kypsiä.

Söin raejuuston kera....

nam
Ps. ole varovainen suolan kanssa koska aurasta tulee paljon suolaa joten alimmat punajuuret ei tarvitse suolaa välttämättä ollenkaan, vain pinnalle.