Joben sinihomejuustoinen punajuurivuoka
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Punajuuri | 1000 g | 13 kpl | | | | 384 kcal | 10 g | 69 g | 2 g | 25 g |
Sipuli (kuorittu) | 570 g | 10 kpl | | | 6,3 dl | 154 kcal | 7,4 g | 27 g | 1,1 g | 10 g |
Valkosipuli | 20 g | 5 kpl | | | | 22 kcal | 1,6 g | 3,3 g | 0,1 g | 0,4 g |
Hunajamarinoitu broilerin fileesuikale, pirkka | 1050 g | | | | | 1281 kcal | 200 g | 15 g | 48 g | 0 g |
Maustettu ruokakerma aura (Valio), annos 250g | 500 g | | | | | 555 kcal | 12 g | 16 g | 50 g | 0 g |
Aurajuusto | 150 g | | | | | 510 kcal | 30 g | 0 g | 44 g | 0 g |
Porkkana | 540 g | 8,3 kpl | | | | 177 kcal | 3,3 g | 30 g | 1,1 g | 14 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 3830 g | | | | | 3082 kcal | 263 g | 160 g | 146 g | 49 g |
Ravintosisältö / annos | 3830 g | | | | | 3082 kcal | 263 g | 160 g | 146 g | 49 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 80 kcal | 6,9 g | 4,2 g | 3,8 g | 1,3 g |
Ihan näin alkuun että satsi on iso, siitä tuli 2 Arabian uunivuokaa, helppo puolittaa.
Kuori ja viipaloi punajuuret.
Itse vielä lisäksi suikaloin niitä pienemmiksi jotta kypsyminen nopeutuu.
Kuori sipulit, halkaise ja viipaloi.
Kuori valkosipulinkynnet ja pieni.
(voi jättää pois jos ei pidä).
Paistele ilman rasvaa broilersuikaleet (tai jauheliha) sipulit joukkoon, kun sipuli pehmennyt on valmis, broitsun ei tarvitse olla kypsää, kuivaa vaan turhaan uunissa.
Itse halusin kasata kerroksittain eri maut, eli pohjalle punajuurta ihan kunnolla, siihen päälle pippurimyllystä pippurirouhetta, pienitty valkosipuli, inanen suolaa.
Seuraavaksi broitsu/sipuliseos (jauheliha), siihen päälle auramuru.
Lopuksi päälle punajuurta niin että broitsu peittyy eikä kuiva.
Siihen ruokakerma päälle.
Pinnalle sirottelin suolaa, pippurirouhetta ja vähän meiramia.
Uuniin matalalle tasolle muhimaan noin 1.5h-2h 150-175 astetta kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Söin raejuuston kera....
nam
Ps. ole varovainen suolan kanssa koska aurasta tulee paljon suolaa joten alimmat punajuuret ei tarvitse suolaa välttämättä ollenkaan, vain pinnalle.