Kanalasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 100g400 g    480 kcal76 g0 g20 g0 g
Lasagnelevy Rainbow200 g    734 kcal28 g142 g6,2 g6 g
Yrttitomaattimurska (Pirkka), annos 100g390 g    156 kcal6,6 g32 g0,4 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g100 g0,8 kpl   20 kcal0,6 g3,8 g0,3 g1,4 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g2 g    7,4 kcal0,3 g1,2 g0,1 g0 g
Paprika, punainen100 g    26 kcal0,9 g4,6 g0,4 g2 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Rapsiöljy (Vita d´or), annos 5g10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen50 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 900 g 180 tl60 rl9 dl410 kcal27 g43 g14 g0 g
Mozzarella Lovilio Lidl200 g    666 kcal51 g3 g50 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai100 g  10 rl1,5 dl350 kcal12 g71 g2,1 g3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2569 g    3345 kcal205 g308 g143 g15 g
Ravintosisältö / annos428 g    557 kcal34 g51 g24 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    130 kcal8 g12 g5,6 g0,6 g
400 grammaa kanajauhelihaa 5%
500 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl pippuriseosta
1 tl pizzamaustetta
paprikajauhetta
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 rkl öljyä (Vita D'Or)
200 g mozzarellaa (Lidl)
9 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoa
5 rkl margariinia
200 grammaa lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
Lisää tomaattimurska ja mausteet
Hauduta 15 minuuttia

Juustokastike

Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
Kun maito alkaa kiehua, lisää mustapippuri ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros.

Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt.

Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.

Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat.

Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.

Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa