Avokadopasta Safkaa-kirjasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g400 g    1440 kcal56 g272 g12 g0 g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g20 g    5 kcal0,1 g1,7 g0 g0,1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5 g1,3 kpl   5,2 kcal0,4 g0,8 g0 g0,1 g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 290 g1,5 kpl   408 kcal5,4 g1,6 g40 g14 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )50 g    450 kcal0 g0 g50 g0 g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g30 g    119 kcal6,6 g0 g10 g0 g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g30 g    116 kcal10 g0 g8,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
825 g    2544 kcal78 g276 g121 g14 g
Ravintosisältö / annos206 g    635 kcal20 g69 g30 g3,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    308 kcal10 g33 g15 g1,7 g
1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.