Lindströmin karpimmat pihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 500 g    1107 kcal88 g0 g85 g0 g
Punajuuri 250 g3,1 kpl   96 kcal2,5 g17 g0,5 g6,3 g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 78 g3,9 kpl   222 kcal12 g0,2 g20 g0 g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g50 g    5,5 kcal0,4 g0,8 g0,1 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
14 annosta
928 g    1444 kcal103 g21 g105 g7,2 g
Ravintosisältö / annos66 g    103 kcal7,3 g1,5 g7,5 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    156 kcal11 g2,2 g11 g0,8 g
Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).