Lindströmin karpimmat pihvit
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Jauheliha, sika-nauta | 500 g | | | | | 1107 kcal | 88 g | 0 g | 85 g | 0 g |
Punajuuri | 250 g | 3,1 kpl | | | | 96 kcal | 2,5 g | 17 g | 0,5 g | 6,3 g |
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta | 78 g | 3,9 kpl | | | | 222 kcal | 12 g | 0,2 g | 20 g | 0 g |
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g | 50 g | | | | | 5,5 kcal | 0,4 g | 0,8 g | 0,1 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 50 g | 0,9 kpl | | | 0,6 dl | 14 kcal | 0,7 g | 2,4 g | 0,1 g | 0,9 g |
|
| Koko resepti 14 annosta | 928 g | | | | | 1444 kcal | 103 g | 21 g | 105 g | 7,2 g |
Ravintosisältö / annos | 66 g | | | | | 103 kcal | 7,3 g | 1,5 g | 7,5 g | 0,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 156 kcal | 11 g | 2,2 g | 11 g | 0,8 g |
Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa
Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.
Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).
Anna jäähtyä kunnolla liemessään.
Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.
---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl
Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.
Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.
Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).