Omenapaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 318 g    113 kcal0,5 g23 g0,3 g6,4 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1 g    3,6 kcal0 g0,8 g0 g0 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g70 g    273 kcal0,1 g68 g0 g0 g
Kaurahiutale MyllynParas, 1dl105 g    368 kcal15 g59 g7,9 g11 g
Vehnäjauho puolikarkea 32 g  3,2 rl0,5 dl110 kcal3,3 g22 g0,4 g1,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
626 g    1593 kcal20 g173 g90 g18 g
Ravintosisältö / annos157 g    399 kcal5 g43 g23 g4,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    254 kcal3,2 g28 g14 g2,9 g
N.5 isoa omenaa (tai n. 10 pientä)
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput aineet.

Levitä seos omenalohkojen päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W). Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Itse käytin kotimaisia omenia, pieniä noin 10kpl, kuorittuina pilkottuina.