Tacopiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 187 g3,4 kpl   267 kcal23 g0,6 g19 g0 g
Grana padano juustoraaste (Pirkka), annos 100g100 g    390 kcal33 g0,1 g28 g0 g
Maustamaton raejuusto 2 % (Pohjolan juustola), annos 100g106 g    85 kcal15 g1 g2,1 g0 g
Creme fraiche vähälaktoosinen 18% (Pirkka), annos 150g150 g    278 kcal3,8 g5,3 g27 g0 g
Sika-nauta jauheliha (Snellman)400 g    1116 kcal72 g0 g92 g0 g
Taco mausteseos (Pirkka), annos 25g25 g    60 kcal2,2 g10 g1,2 g0 g
Miniluumutomaatti, espanjalainen (Pirkka), annos 250g150 g1,2 kpl   30 kcal0,9 g5,3 g0,5 g2,1 g
Sipulikuutiot, pakaste (Rainbow), annos 50g100 g    23 kcal1 g3,8 g0,1 g0 g
Tomaattisose italia (Rainbow), annos 70g70 g    65 kcal2,8 g11 g0,7 g0 g
Kevyt ja paksu ruokakerma milbona (Sipoon meijeri)153 g    87 kcal1,4 g6,4 g6,1 g0 g
Luostari, Valio73 g    263 kcal19 g0 g21 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1514 g    2663 kcal174 g43 g198 g2,1 g
Ravintosisältö / annos1514 g    2663 kcal174 g43 g198 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    176 kcal12 g2,8 g13 g0,1 g
Pohja:

4 kananmunaa
1 dl parmesanraastetta
100 g raejuustoa
0,5 dl kermaa
0,5 dl ranskankermaa (créme fraîche)
voita vuoan voitelemiseen

Täyte:

400 g jauhelihaa
2 rkl tacomaustetta (tai oman maun mukaan)
1-2 kynttä valkosipulia
1 rkl (tai 1 prk (70 g)) tomaattipyrettä/-sosetta
0,5 dl vettä (tai mausteseospussin ohjeen mukaan)
(sipulia)
(jalapenoja)
n. 100 g kirsikkatomaatteja (tai 1 isompi tomaatti)

0,5 dl ranskankermaa
1 dl kermaa
2 dl (n. 100 g) juustoraastetta

Ohje:

Aloita valmistamalla pohja.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.

Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita hyvin.

Voitele uunivuoka ja kaada pohja vuokaan.

(ohjeessa vuoka matala 23 cm:n lasivuoka.)

Paista 225 asteessa kullanruskeaksi (arviolta noin 15 minuuttia), anna jäähtyä!

Valmista sillä välin täytteet.

Piirakan pohjan ei tarvitse jäähtyä aivan kylmäksi asti vaan riittää, että uunissa kohonnut pohja ehtii laskeutua takaisin vuokaan.

Ruskista jauheliha ja lisää siihen valkosipulit murskattuna, tacomauste, tomaattisose ja vesi.

Sekoita hyvin ja anna hautua niin, että vesi haihtuu.

(Pilko sipuli renkaiksi ja jalapenot viipaleiksi).

Halkaise kirsikkatomaatit (tai viipaloi tomaatti).

Sekoita kulhossa keskenään kermat ja juustoraaste.

Kaada jauhelihatäyte jäähtyneelle pohjalle.

Aseta päälle (sipulirenkaat, jalapenot) tomaatit.

Kaada juustokermaseos täytteiden päälle.

Paista vielä n. 15 minuuttia, kunnes juusto ottaa väriä ja piiras näyttää hyvältä!

Suoraan uunista otettuna piiraan täyte on todella lirua eikä piiras juuri pysy kasassa, mutta hetken jäähdyttyään ja vetäydyttyään toimii pohjan kanssa suunnilleen kuten tavallinenkin piirakka :)