Jauheliha-hernerouhepyörykät rahkaan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 250 g 50 tl17 rl2,5 dl148 kcal25 g7,5 g1 g0 g
Hernerouhe kuoreton (Milletti), annos 100g50 g    164 kcal11 g30 g0,5 g0 g
Kananmuna kuoreton 50 g0,9 kpl   71 kcal6,3 g0,2 g5,1 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250 g    415 kcal48 g0 g25 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 550 g    1218 kcal96 g0 g94 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1155 g    2016 kcal185 g38 g125 g0 g
Ravintosisältö / annos116 g    202 kcal19 g3,8 g13 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    175 kcal16 g3,3 g11 g0 g
Rahka ja hernerouhe sekasin, mukaan suola ja mausteet mieltymysten mukaan, itse laitoin chiliä, kanelia, grillimaustetta ja mustapippuria.

Sekoita jauheliha ja muna joukkoon, alusta käsin niin että taikinasta tulee kiinteää, anna levätä n. puoli tuntia ennen pyörittelyä.

Paisto uunissa 175 asteessa niin että kypsyy :) Käytin jahuhelihana nauta-sikaa, mutta ohjelma ei tunne sitä, joten oikeahkon kalorimäärän saadakseni suhteutin nautaa ja sika-nautaa ohjeessa.

Hyviä ovat! Hernerouhekin pehmiää ja häviää sekaan, vaikka tuntuu että on liian karkeaa.